Go Back   Alberta Outdoorsmen Forum > Main Category > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-11-2019, 09:41 PM
scooterj scooterj is offline
 
Join Date: May 2007
Location: Morinville
Posts: 203
Default Telus internent with Telus Hub

Anyone here use the Telus hub for their internet service? Have a choice between that, MCS outta St Paul, and Explornet. $85 a month for 500 gbs.

Sent from my SM-A530W using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2019, 09:46 PM
Ken07AOVette's Avatar
Ken07AOVette Ken07AOVette is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alberta
Posts: 19,704
Default

Use MCSNET until CCL gets there. Telus hub sucks. Way overpriced, overpromised, underdelivered. Everyone I know with it cancelled.
MCSNET is slowly trying to play catch up with CCL, but too little too late. Do not use CCI.
__________________
Only dead fish go with the flow. The rest use their brains in life. (author unknown)


Originally Posted by Twisted Canuck
I wasn't thinking far enough ahead for an outcome, I was ranting. By definition, a rant doesn't imply much forethought.....
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2019, 09:51 PM
scooterj scooterj is offline
 
Join Date: May 2007
Location: Morinville
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by Ken07AOVette View Post
Use MCSNET until CCL gets there. Telus hub sucks. Way overpriced, overpromised, underdelivered. Everyone I know with it cancelled.

MCSNET is slowly trying to play catch up with CCL, but too little too late. Do not use CCI.
Ken is it location dependant? Some people in our area say MCS and Explornet drop all the time but Telus is more consistent

Sent from my SM-A530W using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2019, 10:07 PM
Ken07AOVette's Avatar
Ken07AOVette Ken07AOVette is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alberta
Posts: 19,704
Default

Quote:
Originally Posted by scooterj View Post
Ken is it location dependant? Some people in our area say MCS and Explornet drop all the time but Telus is more consistent

Sent from my SM-A530W using Tapatalk
It has to be but track record and reviews here is a fairly straight bell curve- MCSNET has great customer service, Telus is not so great, CCI is horrific. I can't speak to Explornet.

Telus is consistent until they run out of bandwith then they say 'oh sorry we oversold in that area, is there anything else I can do for you?'
__________________
Only dead fish go with the flow. The rest use their brains in life. (author unknown)


Originally Posted by Twisted Canuck
I wasn't thinking far enough ahead for an outcome, I was ranting. By definition, a rant doesn't imply much forethought.....
Reply With Quote
  #5  
Old 10-11-2019, 11:30 PM
Chewbacca's Avatar
Chewbacca Chewbacca is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Port Edward BC
Posts: 898
Default

Have had our Telus hub for about a year and it has worked well. Overpriced but here we have no choice. Paying 85 a month for 250 gigs. Can watch a lot off Netflix for that much though.
__________________
👀 'They are out there, they look like us, they talk like us, but they ain't us' 👀
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2019, 12:27 AM
Ken07AOVette's Avatar
Ken07AOVette Ken07AOVette is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alberta
Posts: 19,704
Default

I have a buddy that bought one of the original hubs. He has unlimited data, and is not tied to a tower, can use it anywhere in Canada. They keep bugging him to go to another package, lol.

When I looked into it I thought it would be great, could use it in Rupert on the boat. Nope, tied to home tower. Dirty pool that just drives another nail into the 'not gonna use telus if at all possible' wall.
__________________
Only dead fish go with the flow. The rest use their brains in life. (author unknown)


Originally Posted by Twisted Canuck
I wasn't thinking far enough ahead for an outcome, I was ranting. By definition, a rant doesn't imply much forethought.....
Reply With Quote
  #7  
Old 10-12-2019, 12:39 AM
bossmansteve bossmansteve is offline
Banned
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 78
Default

I know someone near a Telus tower and the hub works amazing, and I have heard bad things about Xplorenet.

It probably all depends on your location.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-12-2019, 05:29 AM
2011laramie 2011laramie is offline
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 152
Default

We have a telus hub at the acreage. Works awesome. Zero complaints.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-12-2019, 05:46 AM
Chewbacca's Avatar
Chewbacca Chewbacca is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Port Edward BC
Posts: 898
Default

Quote:
Originally Posted by Ken07AOVette View Post
I have a buddy that bought one of the original hubs. He has unlimited data, and is not tied to a tower, can use it anywhere in Canada. They keep bugging him to go to another package, lol.

When I looked into it I thought it would be great, could use it in Rupert on the boat. Nope, tied to home tower. Dirty pool that just drives another nail into the 'not gonna use telus if at all possible' wall.
I wonder what the difference is between yours and ours? Ours works wherever we can get cell service. Had it down in Shearwater, Hartley Bay, Terrace. Another fellow we know takes his on holidays also, like your bud he also has unlimited data, they were always pestering him to change plans. He just laughs at them and tells them to have a nice day. Finally they left him alone.
__________________
👀 'They are out there, they look like us, they talk like us, but they ain't us' 👀
Reply With Quote
  #10  
Old 10-12-2019, 06:37 AM
blgoodbrand1's Avatar
blgoodbrand1 blgoodbrand1 is offline
 
Join Date: Feb 2009
Location: Beaverlodge
Posts: 1,740
Default

Quote:
Originally Posted by 2011laramie View Post
We have a telus hub at the acreage. Works awesome. Zero complaints.


Same here


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #11  
Old 10-12-2019, 06:38 AM
blgoodbrand1's Avatar
blgoodbrand1 blgoodbrand1 is offline
 
Join Date: Feb 2009
Location: Beaverlodge
Posts: 1,740
Default

Quote:
Originally Posted by Chewbacca View Post
Have had our Telus hub for about a year and it has worked well. Overpriced but here we have no choice. Paying 85 a month for 250 gigs. Can watch a lot off Netflix for that much though.


Call them about the new packages. 500 gigs for the same price now...or 1 TB for 110$


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #12  
Old 10-12-2019, 08:00 AM
Talking moose's Avatar
Talking moose Talking moose is offline
 
Join Date: Sep 2014
Location: Camrose
Posts: 10,194
Default

Went to TELUS hub last year. Never goes down. Love it.
Reply With Quote
  #13  
Old 10-12-2019, 08:41 AM
NickT's Avatar
NickT NickT is offline
 
Join Date: Feb 2012
Location: Calgary
Posts: 208
Default

Landlord has telus hub and says it works great. I will be picking one up next week to. He said that they just upgraded it from 250gb to 500 a month for $80ish bucks and i guess a tera is $120.

Last edited by NickT; 10-12-2019 at 08:41 AM. Reason: add info
Reply With Quote
  #14  
Old 10-12-2019, 12:26 PM
PartTimeHunter PartTimeHunter is offline
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 959
Default

We are in the group that got the hub and they over sold the area. Terrible service. Have 500 gigs but can’t watch a show, web lages take forever to load, forget it if two people want to use the internet at the same time. Bad as this is Xplornet satellite was worse
Reply With Quote
  #15  
Old 10-12-2019, 01:57 PM
Opalsasquatch's Avatar
Opalsasquatch Opalsasquatch is offline
 
Join Date: Aug 2012
Location: Northeast of Edmonton
Posts: 386
Default

We’ve had it for a few years now. Works great here. We couldn’t get service from anyone else due to location, trees etc.
Reply With Quote
  #16  
Old 10-12-2019, 06:01 PM
Ken07AOVette's Avatar
Ken07AOVette Ken07AOVette is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alberta
Posts: 19,704
Default

My son had telus hub in Kitscoty, it was generally under 4mbps. My Mcsnet was generally 8-12 best days, under 3 some. CCL has never dropped under 40mbps and have seen 50+. Also it is unlimited, unthrottled, and 10mbps up for $85.
Lte here we only see 4-6 mbps so the hub is useless.
__________________
Only dead fish go with the flow. The rest use their brains in life. (author unknown)


Originally Posted by Twisted Canuck
I wasn't thinking far enough ahead for an outcome, I was ranting. By definition, a rant doesn't imply much forethought.....
Reply With Quote
  #17  
Old 10-12-2019, 06:13 PM
andyzolik andyzolik is offline
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 50
Default

We had Telus hub for 2 years until we moved to the city. Worked well for us. We had explornet before that and it was terrible. I have the Hub for sale Edmonton area if you want it shoot me a message.

Sent from my SM-G960W using Tapatalk
Reply With Quote
  #18  
Old 10-12-2019, 07:08 PM
pikeslayer22 pikeslayer22 is offline
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3,276
Default

Had mcsnet and ccl both blow goats...had Telus hub for over a year now waaay better
Reply With Quote
  #19  
Old 10-12-2019, 07:48 PM
Ken07AOVette's Avatar
Ken07AOVette Ken07AOVette is offline
 
Join Date: Dec 2008
Location: Alberta
Posts: 19,704
Default

Quote:
Originally Posted by pikeslayer22 View Post
Had mcsnet and ccl both blow goats...had Telus hub for over a year now waaay better
CCI or CCL?
__________________
Only dead fish go with the flow. The rest use their brains in life. (author unknown)


Originally Posted by Twisted Canuck
I wasn't thinking far enough ahead for an outcome, I was ranting. By definition, a rant doesn't imply much forethought.....
Reply With Quote
  #20  
Old 10-12-2019, 08:08 PM
Chewbacca's Avatar
Chewbacca Chewbacca is offline
 
Join Date: Dec 2012
Location: Port Edward BC
Posts: 898
Default

Quote:
Originally Posted by blgoodbrand1 View Post
Call them about the new packages. 500 gigs for the same price now...or 1 TB for 110$


Sent from my iPhone using Tapatalk
Right on! Thanks for the heads up. Will be looking into it on Tuesday. The wife was watching lots of Netflix when I was in camp and went over just a smidge and it was a 20 buck charge.
__________________
👀 'They are out there, they look like us, they talk like us, but they ain't us' 👀
Reply With Quote
  #21  
Old 10-22-2019, 09:50 AM
killborn killborn is offline
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 11
Default

Have been using Telus in the Foothills for about 8 months. No real problems. I stream Netflix no problem and we have even had guests in our suite below with no issues sharing the net. That said, where I am located I have pretty good cell service, so my Telus LTE runs strong
Reply With Quote
  #22  
Old 10-22-2019, 09:58 AM
Stubb Stubb is offline
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 284
Default

Have been with CCI and Xplorenet, both got between 1.5-4 MBPS. for the same money went with the hub and get 25-38 mbps. so glad i switched.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.